美国犹他州李海市新Adobe校园 / New Adobe Campus_建筑邦—第一建筑设计阅读互动平台
 您好,欢迎来到建筑邦社区! 登录 | 注册 | EN 
  • 项  目
    • 项  目
    • 精选集
    • 产  品
    • 设计师
    • 机  构

 Search

项目详情
美国犹他州李海市新Adobe校园 / New Adobe Campus建筑设计/教育建筑
分享到: 更多
设计说明:
作为全球领先的数字媒体和数字营销公司,Adobe已经吸引了很多国家的顶尖优秀人才,真正重要的和令人兴奋的是人的灵感希望成为其中的一部分的东西。员工希望找到更多的不仅仅是一份工作在Adobe ——他们希望找到一个地方,能够鼓励他们做一些令人难以置信的创新,成为他们的创造力的驱动器。而后,客户可以继续喜欢他们制作的产品......

In 2009, Adobe made a surprising acquisition of Utah-based Omniture as an initial step towards its vision of combining its content creation tools with Omniture’s industry leading web analytics, targeting, and digital marketing optimization technologies. In 2010, they hired WRNS Studio as master planner and architect and RAPT Studio as interior architect to develop a new 680,000-square-foot campus in Lehi City, Utah.

From the very start, Adobe sought to find a different kind of environment for this campus. They wanted their employees to experience their new workplace as a reflection of their most inspired selves, a source of motivation and connection, high energy and thoughtful repose. The campus had to be flexible, functional, sustainable, and fundamentally unique.

Lehi City is located between Salt Lake City and Provo, approximately thirty minutes from each. Long and narrow, the 38-acre site that Adobe selected flanks Interstate 15 and is bifurcated by a four-lane public road. Adobe chose this site for its proximity to major population centers, public transit, its exposure to the Interstate, and its expansive vistas to Utah Valley, the picturesque Lake Utah, and the striking Wasatch and Oquirrh mountain ranges. The Interstate is interpreted in the master plan and architecture as a natural phenomena, on the scale of mountains and rivers, to be embraced and celebrated for its dynamic drama. The campus is highly visible to passersby, reinforcing Adobe’s commitment to creating something special and unique to help attract and retain top talent.

The master plan draws upon the site as a driver for workplace energy and Adobe’s creative spirit by offering a metaphor for the dramatic topology of the Utah Valley. The master plan for the site includes expanded office buildings and can be described as three flowing lines (three, roughly 200,000 square foot office buildings and an 80,000 square foot amenities building) and two spaces that are captured by the lines (a grand atrium and a campus green). Just as the sweep of the mountains shape the inhabited valley, the long sweep of the office floors – scaled to propel the natural metaphor and facilitate workplace interaction – define and embrace the two primary campus spaces. The four-story office buildings are long and narrow, providing all employees with access to natural light, expansive views, and a direct connection to the outdoors – the very reason so many choose to live and work in Utah. Open stairs and eccentric cores maximize flow and connectivity between work groups in this open plan, collaborative environment.

At the heart of campus life is a grand, light filled Atrium, which pulses with activity throughout the week. The Atrium links every workplace and amenity, one to the other, while connecting to the landforms and landscapes that define the site. Emblematic of Adobe’s commitment to transparency and connection, the Atrium acts as an all-hands space, town center, festival area, and place of quiet reflection with views of the mountains to the South. Spaces for work, play, exercise and eating are arranged strategically around the Atrium to facilitate interaction and a strong sense of community.

Central to Adobe’s desire to create a strong sense of place was providing employees and passerby with a direct visual connection to its culture of hard work balanced by recreation, sport and health. In response, spaces for each spin out from the Atrium and engage the surrounding landscape. Likewise, the expansive glass facades make visible the activities within—showcasing not only people working but also eating in the café, exercising in the fitness center, and playing on the basketball court.

Reflecting Adobe’s longstanding commitment to sound environmental stewardship, the campus is targeted to achieve a LEED Gold certification. Phase 1 (Office Building I – 200,000 square feet; Amenities Building – 80,000 square feet; and Atrium) is now complete.
技术经济指标:
建筑师: WRNS Studio
项目地点: Lehi, UT, USA
项目组: Sam Nunes, Bryan Shiles, Brian Milman, John McGill, Raul Garduno, Moses Vaughn, Jason Halaby, Pauline Souza
联合建筑师: GSBS Architects
面积: 280,000 平方尺
年份: 2012
摄影: Tim Griffith

室内建筑师: Rapt Studio
承包商: Okland Construction
结构工程: DUNN Associates with Holmes Culley
机械工程: Colvin Engineering Associates
电气工程: Spectrum Engineers
产品规格: Stansen Specifications
土木工程: Ensign Engineering and Landscape
景观建筑师: Wallace Roberts and Todd
客户: Adobe Systems Incorporated
关键词:


我要评论已有0人参与

文明发言,最多还可以输入1500个字。



000

总评分

美国犹他州李海市新Adobe校园 / New Adobe Campus
000

设计理念

000

功能布局

000

版图设计

000

实用性

评分

您的意见很重要

设计理念
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
功能布局
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
版图设计
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
实用性
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

版权声明

经由建筑邦网站传送的文件及其他内容,受到著作权法、商标法、专利法或其他法律的保护。除该等文件及其他内容上载的用户所享有的版权,未经建筑邦网站明示授权许可,任何人或单位不得进行修改、出租、散布或衍生其他作品。若违反上述声明,建筑邦网站有权依法追究其法律责任。